بی باوری وکلای شورای ولایتی و مردم غزنی، به انتخابات آینده

انتخابات درهر کشوری علت اصلی مشروعیت نظامهای حاکم شمرده می شود.

افغانستان نیز از جمله کشورهایی است که دو مرحله از انتخابات را تجربه کرده است اما آنچه که در این دور از انتخابات سرزبانهاست بحث روی برگزاری انتخابات می باشد که آیا زمینه برای برگزاری آن مساعد خواهد شد؟

شماری از باشنده گان غزنی به این باورند که تجربه در انتخابات های گذشته نشان داده که مشکلات امنیتی، وابستگی های زبانی و سمتی و استفاده های سو از موقف سیاسی مقامات، باعث می گردد تا انتخابات آینده نیز در وقت معیین اش برگزار نگردد.

شماری از باشندگان ولایت غزنی به برگزاری انتخابات آینده ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی بی باور بوده و می گویند: مشکلات امنیتی و ضعف مدیریت اداره محلی غزنی باعث شده تا مردم نسبت به گذشته، اعتمادشان به دولت کمتر شود.

عبدالله یکتن از باشندگان غزنی به جمهورنیوز می گوید: تجربه هایی را که مردم از انتخابات های گذشته کسب کرده اند؛ یکی از مسایل آن مشکلات امنیتی و عدم آگاهی مردم از انتخابات است.

او می افزاید: ” در حال حاضر، در اکثریت ولسوالی های ناامن غزنی، طالبان مسلح حضوری گسترده داشته و بر ضد نیروهای امنیتی افغان و خارجی فعالیت می کنند و این امر سبب شده تا مردم از حکومت فاصله گرفته و در برگزاری انتخابات آینده ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی بی باور شوند”.

او اظهار می دارد که در انتخابات های گذشته، تقلبات گسترده صورت گرفت و افرادی که به عنوان رییس جمهور و وکیل به رأی مردم انتخاب شده بودند؛ به قدرت نرسیدند.

به گفته وی؛ اگر حکومت برای بهترشدن وضعیت امنیتی غزنی تلاش نکند؛ نه تنها که مردم در انتخابات شرکت نمی کنند؛ بلکه طالبان مسلح نیز حملات شانرا سرعت بخشیده و بیشتر کارمندان انتخابات را هدف قرار خواهند داد.

در همین حال؛ حمیده گلستانی عضو شورای ولایتی غزنی ضمن تایید گفته های مردم می گوید که  اساسی ترین مشکلات فراروی انتخابات، حکومت و کمیسون انتخابات می باشد.

او تصریح می دارد: ” در حال حاضر، کمیسون انتخابات قانونی را وضع کرده اند تا افرادی که تذکره تابعیت نداشته باشند؛ کارت رأی دهی بدست آورده نمی توانند و در غزنی اکثریت مردم بخصوص خانم ها تذکره تابعیت ندارند”.

وی زمان برگزاری انتخابات را نیز مناسب ندانسته و تاکید می کند که در 13 حمل سال 1393 که قراراست انتخابات ریاست جمهوری و شورا های ولایتی برگزار گردد؛ راه های مواصلاتی اکثر ولسوالی های دوردست غزنی بدلیل ریزش برف و سردی هوا مسدود می باشد و برگزاری انتخابات در فصل بهار در ولسوالی های دوردست ناممکن می باشد.

اما مقامات حکومتی همواره به برگزاری انتخابات آینده تأکید ورزیده عنوان می دارند که انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی در وقت معین آن برگزار می گردد.

با این حال؛ محمدعلی احمدی معاون والی غزنی اظهار می دارد که نظر به تصامیم و خواست حکومت افغانستان و مطابق به طرزالعملی که از سوی کمیسون انتخابات وضع شده؛ باید در ماه حمل 1393 انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی برگزار گردد.

او خاطرنشان ساخت که انتخابات، یگانه راه بیرون رفت از مشکلات کنونی در کشوراست و جامعه جهانی نیز در تلاش است تا یک حکومت جوابگو و حسابده از طریق پروسه انتخابات شفاف روی کار آید.

 معاون والی غزنی نیز نبود امنیت مطمین و حضورمخالفان مسلح دولت در روند انتخابات را پذیرفته و می گوید: این امر باعث می گردد تا مردم از رفتن به پای صندوق های رأی خود داری کنند و آنان تلاش دارند تا در هماهنگی با نمایندگان غزنی در مجلس، مقامهای امنیتی را وادارسازند که بخاطرتأمین امنیت این ولایات، عملیات های نظامی را بر ضد مخالفین راه اندازی کنند.

خواستیم تا نظر کمیسون مستقل انتخابات را نیز با خود داشته باشیم؛ اما مسوولین این کمیسون در غزنی حاضر به گفتگو در این رابطه نشدند.

نا گفته نماند که در انتخابات گذشته پارلمانی، اکثریت مردم در ولسوالی های ناامن غزنی، بخاطر نبود امنیت لازم در انتخابات شرکت نکردند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.