به گزارش خبرگزاری فارس، «جان آلن» که در یک نشست امنیتی در آمریکا سخنرانی میکرد، گفت: با وجود آن که نیروهای افغان دستاوردهای مهمی داشتهاند اما رهبران افغان میدانند که این نیروها درست آموزش ندیدهاند.
به گزارش تلویزیون «لمر» افغانستان، این مقام ارتش آمریکا با اشاره به ادامه حضور نظامی آمریکا در افغانستان گفت که افغانستان به حضور نظامیان آمریکایی پس از سال 2014 نیاز دارد.
ناامید شدن اوباما از نافرمانی حامد کرزی پس از 11 سال تأمین مالی و کشته شدن بیش از 2 هزار تن از نظامیان آمریکایی در افغانستان باعث شده تا سیاستمداران نظامی آمریکا سخن بررسیهای جدی درباره خروج نیروهایشان را از افغانستان صادر و عملی سازند.
در حالیکه پیش از این اوباما متعهد بود تا حضور نظامی واشنگتن را تا پایان سال 2014 در افغانستان به صورتی پایان بخشد تا رقم کمتری از نیروهایشان در افغانستان در بخشهای مختلف نظامی و خدماتی در کنار نیروهای افغانستان فعالیت داشته باشند.
در اولین واکنش دولت افغانستان، «ایمل فیضی» سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان انتشار اخباری مبنی بر خروج ناتو از افغانستان را نوعی فشار آمریکا بر کابل در راستای امضای بیقید و شرط توافقنامه امنیتی با این کشور دانست و تأکید کرد که آمریکا خواهان داشتن حضور طولانیمدت در افغانستان است.
در همین حال، «جی کارنی» سخنگوی کاخ سفید نیز هفته گذشته اعلام کرد که تاکنون در خصوص خروج کامل نظامیان آمریکایی از افغانستان تصمیم گرفته نشده است.
وی گفت که طرح خروج کامل نظامیان آمریکایی از افغانستان، پس از مذاکره با دولت افغانستان نهایی خواهد شد.
سخنگوی کاخ سفید افزود که تاکنون تصمیم نهایی درباره گزینه صفر(خروج کامل) گرفته نشده است.
روزنامه نیویورک تایمز 2 هفته پیش نوشت که باراک اوباما به دلیل اختلاف با حامد کرزی، درباره خروج سریع نیروهای نظامی خود از افغانستان، احتمالا به دنبال این تصمیم باشد که تا سال 2015 حتی یک سرباز آمریکایی در افغانستان باقی نماند.