این همایش برای دو روز ادامه خواهد داشت و بیش از ۷۰ تن از ملاامامان مساجد ۱۴ ولایت، آموزش روش تدریس را فراخواهند گرفت.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ حامده هما نورستانی، رییس تربیت و رهنمای معلم وزارت معارف، گفت که این ملاامامان پس از فراگیری آموزش روش تدریس، در ولایات خود، کسانی را تدریس خواهند کرد که مهارت خواندن و نوشتن را ندارند.
به گفته خانم نورستانی؛ در این برنامه، آنانی شامل می شوند که ۱۵ الی ۴۵ سال داشته باشند و شامل صنوف اول الی چهارم مکتب شده نتوانند.
رییس تربیت معلم وزارت معارف تصریح کرد: ” کسانی که شامل برنامه سوادآموزی می شوند، نه ماه آموزش می بینند و پس از این مدت، می توانند بدون در نظر داشت سن، شامل صنف چهارم مکاتب عادی شوند”.
به باور این مسوول وزارت معارف؛ برنامه سوادآموزی در روستاها، یکی از پروژه های موفق این وزارت است و علت اش هم این بوده که مردم بالای ملاامامان مساجد باور بیشتری دارند.
به آموزگاران این برنامه، ماهانه ۶ هزار افغانی معاش پرداخت و پول آن از بودجه توسعه ای وزارت معارف تامین می شود.
برنامه سواد آموزی در روستاها سه سال پیش شروع شد و تاکنون ۲۰ هزار تن از طریق این برنامه سواد ابتدایی خواندن و نوشتن را یاد گرفته اند.
وزارت معارف می گوید که حدود ۶۰ درصد این تعداد از قشر اناث بوده اند و نزدیک به نیمی از آنان شامل صنف چهارم مکاتب شده اند.
با نگاه به آماری که وزارت معارف ارایه می کند؛ ۷۰ در صد مردم افغانستان از نعمت سواد بی بهره هستند و به گفته این وزارت، برنامه آموزش سواد در روستاها، می تواند در کاهش سطح بی سوادی کمک کند.
روند آموزش و پرورش در کشور، همواره با چالش های امنیتی همراه بوده است. وزارت معارف، اما می گوید که برنامه آموزش سواد در روستاها، تاکنون با هیچ مشکل امنیتی رو به رو نشده است.