به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد، شماری از شخصیتهای رسانهای و پارلمانی در عراق، از کاهش آزادی عمل فعالیت روزنامه نگاران در ترکیه ابراز نگرانی کردند و سیاست «رجب طیب اردوغان»، نخست وزیر این کشور در تنگتر کردن عرصه آزادی عمل و اعمال فشار بیش از پیش بر روزنامه نگاران ترک به خصوص پس از بازداشت «احمد التان»، روزنامه نگار ترکیهای را رد و محکوم کردند.
هاشم الموسوی: اوضاع ترکیه هر روز رو به وخامت بیشتر میگذارد
«هاشم الموسوی»، از اصحاب رسانه و تحلیلگر سیاسی عراقی اظهار میکند که اوضاع در ترکیه پس از ورود دولت این کشور در امور داخلی و بحرانهای داخلی کشورهای همجوار به خصوص سوریه به ویژه از طریق حمایت از گروههای تروریستی مسلح و برعهده گرفتن پیاده کردن طرح فتنه انگیزی طایفهای و مذهبی در منطقه، وحشتناک شده است.
الموسوی که با خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد گفتوگو میکرد، در ادامه افزود: ترکیه به لطف سیاستهای اردوغان به سه کشور علوی، ترکی و کردی تقسیم خواهد شد.
وی ادامه داد: هم اکنون مطبوعات ترکیه روی وضعیت این کشور از حیث سلب آزادیها به طور عام و آزادی مطبوعات و روزنامه نگاران در ترکیه تمرکز کرده و پس از مشاهده اوضاع اسفناک و بیمناک ترکیه که اصلا به نفع این کشور نمیتواند باشد، فشارهای خود بر اردوغان و حزب وی برای تغییر سیاستهایشان را آغاز کردهاند و در مقابل اردوغان به جای آنکه به خواستهها و مطالبات آنها تن دهد، در مقابل به تنگ کردن عرصه رسانهها و اصحاب رسانه در این کشور و بازداشت «احمد التان» روی آورد.
هاشم الموسوی در ادامه گفتوگوی خود با خبرنگار فارس گفت: اردوغان درحال حاضر به نظریه توطئه روی آورده است که پیش از این آن را رد میکرد و پس از اینکه خود و ترکیه را در باتلاقی عمیق با اخوان المسلمین و سازمانهای تروریستی و سلفی جهادی گرفتار کرد، حال از نظریه توطئه علیه کشورش سخن میگوید و به این بهانه اقدام به محدود کردن آزادیها در این کشور به ویژه در عرصه رسانه و مطبوعات کرده است.
وی با بیان اینکه آمریکا به نظام حاکم در ترکیه به عنوان نظامی نگاه میکند که تلاش میکند، طرح اسلام سیاسی را در منطقه به اجرا بگذارد و خلافت عثمانی را بار دیگر در منطقه احیا کند، همچنین افکار عمومی غرب در خفا حکومت ترکیه را تحت فشار قرار است، تا جایی که خود اردوغان نیز به این نکته اشاره کرد و گفت که در برابر غرب تسلیم نمیشود.
از سوی دیگر «جمعیت عراقی دفاع از حقوق روزنامه نگاران» نیز حکم غیرمنصافانه دولت ترکیه علیه احمد التان را به شدت محکوم و نسبت به از بین رفتن آزادی عمل روزنامه نگاران در این کشور ابراز نگرانی کرد.
ابراهیم السراجی: اقدام حکومت اردوغان در مقابله با روزنامه نگاران محکوم است
«ابراهیم السراجی»، «جمعیت عراقی دفاع از حقوق روزنامه نگاران» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد گفت که جمعیت عراقی دفاع از حقوق روزنامه نگاران به شدت حکم غیرمنصافه صادره علیه احمد التان را محکوم میکند و به این طریق نسبت به از بین رفتن آزادی روزنامه نگاران و مطبوعات در ترکیه در سالهای اخیر و به خصوص در سال جاری که با تظاهرات و اعتراضهای مردمی همراه بوده، ابراز نگرانی میکند.
السراجی افزود: این جمعیت بار دیگر این اقدامات حکومت اردوغان را محکوم و اعلام میکند که نسبت به این اوضاع جاری در ترکیه نگران است، همانگونه که به این طریق با احمد التان ابراز همدردی و اعلام همبستگی میکند و از سازمانهای اروپایی و منطقهای که حامی آزادی فعالیت روزنامه نگاران هستند، درخواست میکند که حکومت ترکیه را وادار به آزادی التان از زندان کنند و فضایی سالم برای روزنامه نگاران ترک در دستیابی به حقوقشان در حوزه آزادی و استقلال عمل فراهم آورد.
این درحالی است که سازمان امنیت و همکاری اروپا اعلام کرد که حکومت ترکیه دهان روزنامه نگاران این کشور را بسته است. سازمان امنیت و همکاری اروپا همچنین حکم صادره علیه احمد التان، روزنامه نگار ترکیهای را محکوم و با انتقاد از حکومت اردوغان این امر را تهدیدی برای آزادی بیان در ترکیه دانست.
این سازمان که مقر آن در وین اتریش است، در بیانیهای با ابراز تاسف از این اقدام دولت ترکیه گفت: صدور حکم زندان علیه احمد التان، روزنامه نگار ترک به اتهام دشنام دادن به رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، در آینده آزادی بیان در این کشور را محدود خواهد کرد.
بتول فاروق: اردوغان منطقه را به دمکراسی دعوت میکند، اما خود آن را به اجرا نمیگذارد
«بتول فاروق»، عضو کمیسیون فرهنگ و رسانه پارلمان عراق از سایر کشورها خواست تا به روزنامه نگاران آزادی عمل بدهند، چراکه آنان انتقال دهنده حوادث و حقایق به تمامی جوامع بشری هستند.
فاروق که با خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد سخن میگفت، در ادامه افزود: هرگونه نقض آزادیها در جهان مردود و محکوم است و در ترکیه نیز که خود را کشوری دموکراتیک به شمار میآورد، باید اصول دموکراسی از جمله آزادی رسانهها و روزنامه نگاران مراعات شود که مسالهای مهم و اساسی به شمار میآید.
وی گفت: آنچه در ترکیه به خصوص از سوی حزب حاکم یعنی حزب عدالت و توسعه درحال اجرا است و ما شاهده آن هستیم این است که رهبران ترک کشورها و حکومتهای منطقه را به دادن آزادی بیشتر به ملل خود و روزنامه نگاران و دموکراسی فرا میخواندند، حال آنکه خود آن را به اجرا نمیگذارند.