پشت سر ایتلاف های انتخاباتی کیست؟

موضوعی که قبلا مطلب مورد نظر خلیلزاد هم بوده است ، تقسیم افغانستان به شمال و جنوب است که این طرح امریکایی با درایت و برنامه ریزی خاص خلیلزاد بازهم زمینه عملی بخود گرفت و یکبار دیگر نقشه آمریکایی خلیلزاد به واقعیت عملی خود نزدیک شد .

 پس از آنکه اتحاد انتخاباتی افغانستان روز پنجشنبه با حضور نمایندگان و رهبران 15 حزب و ایتلاف سیاسی در کابل اعلام موجودیت کرد، اکنون نامزدان دیگری که تحت حمایت غرب هستند نیز خبر از ایتلاف جدیدی در کشور می دهند.

موضوعی که قبلا مطلب مورد نظر خلیلزاد هم بوده است ، تقسیم افغانستان به شمال و جنوب است که این طرح امریکایی با درایت و برنامه ریزی خاص خلیلزاد بازهم زمینه عملی بخود گرفت و یکبار دیگر نقشه آمریکایی خلیلزاد به واقعیت عملی خود نزدیک شد.

همانگونه که خلیلزاد در نشست بن همه را بسوی سیاست های از پیش تعیین شده خود کشانید ، اینبار نیز چنین شد و به اصطلاح سیاستمداران قدرت طلب ما خام نقشه دقیق و سنحیده آمریکا شدند.

علی‌احمد جلالی در گفتگو با لمر بیان داشت که در پاسخ به ایتلاف سیاسی کابل، یک ایتلاف انتخاباتی جدید در افغانستان شکل گرفته و قرار است به زودی اعلام شود که بارزترین نشانه آن حضور و همکاری محترم زلمی خلیل زاد با این ایتلاف می باشد.

بنا به گفته وزیر داخله سابق کشور، در این ایتلاف محمدحنیف اتمر رییس حزب حق و عدالت، انورالحق احدی رییس حزب افغان ملت، اشرف غنی احمدزی رییس کمیسیون انتقال مسوولیت‌های امنیتی و زلمی خلیل‌زاد سفیر سابق آمریکا حضور خواهند داشت و از یک سال پیش بر روی تشکیل یک اجماع انتخاباتی کار می‌کنند.

وی با بیان این که ایتلاف جدید انتخاباتی تا 10 روز دیگر اعلام موجودیت خواهد کرد، افزود: هدف از ایجاد این ایتلاف، معرفی نامزد واحد در انتخابات آینده ریاست جمهوری افغانستان است. ( البته ایتلاف بین نامزدانی که همه شان تحت حمایت غرب به نان و نوایی رسیده اند و اکنون هم از کاخ سفید نمایندگی می کنند.

در همین حال احمدضیا مسعود رییس جبهه ملی و عضو ارشد اتحاد انتخاباتی افغانستان، (که بگونه دیگری با غربی ها در ارتباط هستند) از رایزنی با شماری از چهره‌های سیاسی برای پیوستن به اتحاد خودشان خبر داد و اظهار داشته: در حال حاضر رایزنی برای پیوستن گل‌آغا شیرزی والی ننگرها، میرویس یاسینی معاون پارلمان و عارف نورزی از چهره‌های سیاسی افغانستان ادامه دارد.

مسعود همچنین از مذاکره با علی‌احمد جلالی و زلمی خلیل‌زاد نیز برای پیوستن به اتحاد انتخاباتی افغانستان سخن گفت و افزود: قرار است عبدالهادی ارغندیوال رهبر حزب اسلامی افغانستان نیز به اتحاد انتخاباتی بپیوندد.

در این انتخابات که پنجم آوریل 2014 برگزار می شود، برای اولین بار در تاریخ افغانستان قدرت در یک فرآیند دموکراتیک به رییس جمهور بعدی منتقل می گردد، اما درباره اینکه چه کسانی و چند نفر در این انتخابات نامزد خواهند شد هنوز ابهامات زیادی وجود دارد و برای مشخص شدن کاندیداها باید تا پایان ماه سنبله صبر نماییم تا کاندیداها محترم در کمیسیون مستقل انتخابات ثبت نام نمایند.

تاکنون سه ایتلاف انتخاباتی اظهار موجودیت کرده اند که مهمترین آن در خانه جنرال دوستم و محترم محقق صورت گرفت و دیگری در ارگ ریاست جمهوری و اکنون هم ایتلافی که بیشتر رنگ و بوی آمریکایی دارد.

به احتمال زیاد از ایتلاف کرزی کسی بیرون نخواهد آمد جز عبدالقیوم کرزی، ایتلافی که جلالی صاحب از آن سخن گفت و قطعا حمایت کاخ سفید را به همراه دارد، خلیل زاد را معرفی خواهد نمود. می ماند ایتلاف این رهبران جهادی و سران اپوزیسیون که باید ببینیم آیا موفق به این اتحاد می شوند یا باز هم مثل گذشته اصلاح نمی شوند.

به هر حال بارزترین چهره های مطرح در انتخابات ریاست جمهوری آقایان رسول سیاف، عمر داوودزی، اشرف‌غنی احمدزی، زلمی رسول، قیوم کرزی، حنیف اتمر، عبدالله عبدالله، محمدمحقق، عطامحمد نور، امرالله صالح، یونس قانونی، احمدضیاء مسعود، عبدالرشید دوستم، صلاح الدین ربانی، مارشال فهیم، گل آغا شیرزی، میرویس یاسینی، علی احمد جلالی، کریم خلیلی و زلمی خلیل زاد هستند که شما باید یکی از آنها را انتخاب نمایید.

لازم به ذکر است که انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی کشور در شانزدهم ماه حمل سال 1393 برگزار می‌شود.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.