به گزارش خبرگزاری جمهور، به نقل از خبرنامه ارگ، رییس جمهور کرزی در سیزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری های شانگهای که قبل از ظهر دیروز در شهر بیشکک پایتخت قرغزستان برگزار گردید؛ بر تقویت روابط افغانستان با سازمان همکاری های شانگهای تاکید کرد.
رییس جمهور امنیت افغانستان را عامل مهمی برای تامین وحدت و امنیت در تمام کشورهای منطقه دانست و از سران سازمان شانگهای خواست در جهت تداوم، حفظ و توسعه دستآوردها و در راستای برقراری صلح و امنیت در افغانستان همکاری کنند.
حامد کرزی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای مبارزه با تروریزم در دوازده سال گذشته تصریح کرد: ” این پدیده هنوز هم با گسترش بنیادگرایی و افراطیت، بمثابه تهدید جدی در برابر ما قرار دارد و نه تنها برای ثبات افغانستان و پاکستان، بلکه برای امنیت منطقه و تمام جهان، عواقب و پیامد های ناگواری را در قبال خواهد داشت”.
رییس جمهور گفت: ” نباید توقع داشت که ناتو، آیساف و یا امریکا منطقه ما را از تهدید تروریزم و افراطیت نجات دهند. بلکه باید درک کنیم که مبارزه علیه تروریزم و افراطیت در منطقه اساساً مسوولیت مشترک همه ماست”.
به نقل از خبرنامه ارگ؛ رییس جمهور با اشاره به اینکه مردم افغانستان بخاطر دفاع از کشور و همسایه های خویش، بهای سنگینی می پردازند عنوان داشت که افغانستان، مانعی در برابر فعالیت های تروریستی گروه هایی نظیر تحریک اسلامی ازبکستان، تحریک اسلامی ترکستان شرقی، طالبان پنجابی، لشکر طیبه و شورشیان چچنی می باشد.
وی در مورد نگرانی های کشورهای منطقه پس از خروج نیروهای بین المللی گفت: ” ما در سفر خویش به سوی تامین صلح و رفاه در کشور ثابت قدم بوده، امیدوار هستیم که دول عضو سازمان شانگهای، ما را در این سفر همراهی کرده و در جهت رفتن به سال ۲۰۱۴ و پس از آن، همکاری نمایند”.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه در مصالحه با طالبان باز است؛ در رابطه به نقش پاکستان در پروسه صلح افغانستان گفت: پاکستان می تواند نقش مهمی را در روند صلح ادا نماید و امیدوار هستیم که حکومت جدید آن کشور به رهبری نواز شریف ، نقش سازنده ای را در این راستا ایفا کند.
در پایان اجلاس؛ فیصله صورت گرفت تا چهاردهمین اجلاس سران سازمان همکاری های شانگهای در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار گردد.
سازمان همکاری های شانگهای که یکی از مهمترین سازمان های منطقوی می باشد؛ در سال ۲۰۰۱میلادی توسط رهبران کشور های چین، روسیه، قزاقستان، قرغیزستان، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس گردید و افغانستان در سال ۲۰۱۲ عضویت ناظر این سازمان را کسب نمود.