خانم والری آموس معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه و کمکهای اضطراری روز یکشنبه 24/6/92 با حسین امیرعبدللهیان معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه کشورمان دیدار و گفتگو کرد.
معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه کشورمان در این ملاقات با اشاره به بحران سوریه و اوضاع انسانی در آن کشور تصریح کرد که تنها راهحل بحران سوریه، تصمیم گیری مردم آن کشور در رابطه با سرنوشت خود طی یک فرآیند دموکراتیک و آزاد و فارغ از هرگونه مداخله و فشار خارجی است اما همه کشورها باید بر تقویت راهکار سیاسی در سوریه و توقف خشونت کمک کنند.
امیرعبدللهیان با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران خود یکی از بزرگترین قربانیان سلاحهای شیمیایی و نیز اقدامات تروریستی در جهان است، اظهار داشت: ایران در خصوص موضوع تسلیحات شیمیایی با روسیه و سوریه رایزنیهایی داشته که خوشبختانه نتایج خوبی هم حاصل شده است.
وی افزود: اعتقاد داریم به موازات تعیین تکلیف سلاحهای شیمیایی در اختیار دولت باید برنامه ریزی عملی و جدی در رابطه با سلاحهای شیمیایی که تروریستها در آن کشور در دست دارند نیز انجام شود.
معاون وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم جلوگیری از ارسال سلاح به گروههای مسلح سوریه تصریح کرد: آنچه که فاجعه انسانی در سوریه را تشدید کرده ،حمایت علنی برخی از کشورها از ورود سلاح به سوریه و ارائه سلاح به تروریستها و القاعده است و لذا یکی از مهمترین عوامل موفقیت هرگونه طرحی برای حل بحران سوریه، کنترل مرزهای آن کشور و عدم ارسال سلاح برای تروریستهاست.
امیرعبداللهیان با تاکید بر اینکه کشورمان همواره کمکهای انساندوستانه خود را به مردم سوریه ارائه کرده است، به تجربه کشورمان در ارائه کمکهای انساندوستانه و تامین نیازهای مردم مصیبت دیده و جنگ زده در منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران میتواند به عنوان یک حلقه وصل مهم بین سوریه و سازمان ملل برای انتقال کمکهای انساندوستانه و حصول اطمینان از اینکه اینگونه کمکها به دست واجدین شرایط واقعی میرسد عمل کند.
خانم آموس معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه و کمکهای اضطراری نیز در این ملاقات با تاکید بر پیچیدگی شرایط در کشورهای یمن و سوریه اظهار داشت: ارائه کمکهای انساندوستانه در این دو کشور به دلیل شرایط بحرانی و نیز درگیریهای خشونت آمیز بسیار سخت شده و مردم عادی مهمترین کسانی هستند که متحمل خسارات جبران ناپذیر مادی و معنوی میشوند.
خانم آموس در بخش دیگری از اظهارات خویش با اشاره به وضعیت سوریه تاکید کرد: اقدام نظامی به هیچ وجه راهحل بحران سوریه نبوده و باید بر راهحل سیاسی و دیپلماتیک تمرکز شود.
وی همچنین افزود: این واهمه وجود دارد که تمرکز بر مسائلی مانند سلاحهای شیمیایی و سایر موارد از این قبیل موجب شود تاکید و تمرکز بر موضوعات انساندوستانه کمرنگ شود و این موضوعی است که باید از وقوع آن جلوگیری کرد.