مسوولین ریاست امور زنان ولایت غزنی، از افزایش خشونت علیه زنان اظهار نگرانی کرده و می گویند که آمار خشونت ها، امسال نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
فوزیه کاکر مدیر حقوق ریاست امور زنان ولایت غزنی به خبرگزاری جمهور می گوید که طی ۶ ماه گذشته، ۷۰ مورد خشونت علیه
زنان در نزد آنان ثبت گردیده که بیشتر این خشونت ها از سوی شهروندان غزنی اعمال شده است.
او گفت که خشونت های ثبت شده علیه خانم ها، در نزد آنان شامل قتل، اختطاف، لت و کوب، فسخ نامزدی، فرار از منزل و ازدواج پیش از وقت است.
وی علت افزایش خشونت ها را با خبر شدن خانمها از حقوق شان خوانده و افزود زمانی که خانم ها خواستارحقوق شان می شوند؛ از سوی شوهران و یا بزرگان فامیل مورد خشونت قرار می گیرند و هنوزهم در بسیاری از مناطق دوردست غزنی، زمینه تعلیم و تربیت برای خانم ها مساعت نبوده و اکثرخانواده ها رفتن دختران شان را به مکتب ننگ و عار می دانند.
به گفته وی؛ بیشتر خشونت ها توسط خود خانمها علیه یک دیگرشان صورت می گیرد که ادامه این وضعیت برای آنان نگران کننده می باشد.
مسوولین ریاست امور زنان نقش عالمان دینی را در محو خشونت های فامیلی
لینا عزیزی یکتن از آموزگاران زن در ولسوالی قره باغ غزنی در صحبت با خبرنگار جمهورنیوز؛ حکومت و نهادهای مدافع حقوق زن را مورد انتقاد قرار داده و گفت که این نهادها همواره از طریق رسانه ها، مشکلات امنیتی را بهانه ای خوبی برای شان جلوه داده و از قتل، تجاوز جنسی و تبادله خانم ها با حیوانات در قریه جات ولسوالی های دورافتاده غزنی بی خبراند.
موثر دانسته و بیان می دارند که آنان، تا به حال چندین برنامه آموزشی را برای محو خشونت و حقوق زنان از دیدگاه اسلام در همکاری با شورای علمای این ولایت راه اندازی کرده اند.
در همین حال؛ شماری از زنان فعال در غزنی، این گفته های مسوولین را بی اساس خوانده و شکایت دارند که هنوز هم دختران جوان در ولسوالی های دوردست غزنی توسط خانواده هایشان با مواشی تبادله می شوند.
به گفته وی؛ هنوز هم دختران جوان از سوی بزرگان محل خلاف شریعیت اسلامی به بد داده می شوند.
این در حالی است که طی ۱۰ روز گذشته؛ دو خانم به شکل فجیعی از سوی شوهر و برادرشان با شلیک تفنگ شکاری و ضربه تبر در غزنی به قتل رسیده اند.