به گزارش وزارت معارف، تعمیر جدید لیسه نازنین جبار خیل ولسوالی سرخ رود ولایت ننگرهار با قطع نوار افتتاح و به بهره برداری سپرده شد.
تعمیر متذکره در مدت 4 ماه به صورت اساسی به کمک مالی دفتر مهاجرین سازمان ملل متحد به ارزش مجموعی 147 هزار دالر اعمار گردیده که دارای 6 صنف درسی، 4 اتاق اداری، یک حلقه چاه آب آشامیدنی، 5 غرفه مبرز، 160 پایه میز و چوکی شاگرد با سایر ملحقات ضروری می باشد که با اعمار تعمیر متذکره مشکل بیش از یک هزار تن شاگرد از ناحیه نبود صنوف درسی مرفوع گردید.
در مراسمی که به همین مناسبت در محوطه مکتب مذکور تدویر گردیده بود مسوولین ریاست معارف آن ولایت، تعدادای از مسوولین ادارات دولتی، متنفذین قومی، استادان و شاگردان حضور داشتند.
همچنین در اقدامی دیگر، تعمیر جدید متوسطه امام اعظم ابوحنیفه (رح) در ناحیه هفدهم شهر کابل که به ارزش مجموعی 20.7 میلیون افغانی از سوی کمپ فنکس اردوی آمریکا تمویل گردیده است، اعمار و افتتاح گردید.
متوسطه متذکره دارای 24 باب اتاق درسی و اداری بوده و از تمام سهولت های آموزشی و محیط مصون تدریسی برخوردار می باشد که زمینه فراگیری علم را برای 3000 تن شاگرد دختر مهیا ساخته است اما همین اکنون به تعداد 640 تن در این مکتب در دو تایم مصروف آموزش هستند که 47 درصد آن را دختران تشکیل می دهند که از سوی 25 تن معلمین مسلکی امور تدریس شان پیش برده می شود.
محترم غلام جیلانی همایون معین تدریسی وزارت معارف افغانستان ضمن اشتراک در محفل گشایش متوسطه مذکور بیانیه مبسوطی ایراد فرموده و در قسمتی از آن یادآورد شدند که وزارت معارف در شهر کابل جمعاً یک میلیون و دوصد هزار شاگرد، طالب العلم و محصل، %48 دختر داشته که توسط 35 هزار معلم و مدرس با %76 دختر در 545 باب موسسه تعلیمی منجمله 273 باب مکاتب دولتی 159 باب لیسه، 56 باب متوسطه، 31 باب ابتدایی، 27 باب مکتب سواد حیاتی و 272 باب مکتب خصوصی مصروف آموزش و فراگیری علم می باشند.
محترم معاون تدریسی وزارت معارف اضافه نمود: با اکمال پروژه های ساختمانی تحت کار و ترمیماتی سال روان که جمعاً 102 پروژه می شود، ریاست معارف شهر کابل در سال جاری دارای 240 باب اتاق درسی و اداری و سایر تسهیلات آموزشی خواهد شد که ماحول مصون تعلیمی برای 50 هزار شاگرد اعم از دختر و پسر فراهم می شود.
هم چنان معاون تدریسی وزارت معارف کشور اضافه نمود: وزارت معارف با وجود دست آوردهای متذکره، هنوز هم به چالش های جدی در بخش تعمیرات مکاتب و ایجاد ماحول مصون آموزشی مواجه می باشد و مساله محدودیت زمین جهت اعمار موسسات تعلیمی یکی از چالش های جدی فرا راه نظام معارف بوده که وزارت معارف نه تنها در شهر کابل بلکه در سایر نقاط کشور به آن رو به رو می باشد.
ما از عموم تجار و سرمایه دار ملی و قشر متمول کشور، توقع داریم و با کمال احترام از ایشان دعوت می نماییم تا در این حشر ملی که همانا دسترسی همه اطفال واجد مکتب به تعلیم می باشد، سهم فعال گیرد.
تجارب کشور های پیشرفته نشان دهنده آن است که هرگاه بخش خصوصی، همگام با دولت در سمت دهی و تقویه عرصه های مختلف زندگی جامعه بشری و علی الخصوص در بخش تعلیم و تربیه سهیم بوده و سرمایه گذاری نماید، به همان پیمانه زمینه پیشرفت و ترقی مملکت تضمین گردیده و زمینه مصونیت سرمایه مادی و معنوی جامعه فراهم می گردد.