نظرسنجی دیگری درباره نامزدان انتخابات

نهاد گلیفم از باشندگان ۳۴ ولایت کشور درباره نامزدان برتر انتخابات ریاست جمهوری پرسیده است.

داکتر اشرف غنی احمدزی با ۲۹ درصد در جایگاه نخست
داکترعبدالله عبدالله با ۲۵ درصد در جایگاه دوم
قیوم کرزی با ۸ درصد در جایگاۀ سوم
عبدالرب رسول سیاف با ۶ درصد جایگاه چهارم را در این نظر سنجی گرفته اند.

به گزارش طلوع، این نظرسنجی نشان می‌دهد که در حدود نیم از گفتگو کنندگان امنیت را یک تهدید در برابر برگزاری انتخابات می داند.

این نظر سنجی در گفتگوهای رو در رو با ۲۱۴۸ تن در سراسر افغانستان انجام شده است، ۵۷ درصد گفتگو کنندگان مردان و ۴۳ آن زنان بوده اند.

نخستین باری‌ است که اشرف غنی احمدزی در صدر فهرست حمایت گفتگو شوندگان جا گرفته است. در این نظر سنجی گفتگو شوندگان ۲۹ درصد داکتر اشرف غنی احمدزی، ۲۵ درصد داکتر عبدالله عبدالله، ۸ درصد قیوم کرزی، ۶ درصد عبدالرب رسول سیاف، ۵ درصد رحیم وردک، ۴ درصد گُل آغا شیرزی، ۲ درصد قطب الدین هلال، ۱ درصد داوود سلطان زوی، ۱ درصد محمد نادر نعیم را بر گزیده اند اما جایگا هدایت امین ارسلا در این نظر سنجی صفر است.

از این میان، ۱۱ در صد گفته اند که تا هنوز تصمیم ندارند که به چه کسی رای بدهند و ۲ درصد به پرسش‌ها پاسخ نگفته اند.

اشرف غنی احمدزی بیشتر رای را در شرق و در شمال دارد، ظاهراً در شمال به علت ایتلاف با جنرال دوستم به شمار حمایت کنندگان اش افزوده شده است.
داکتر عبدالله عبدالله بیشترین رای را در شمال و کمترین رای را در جنوب دارد اما قیوم کرزی بیشترین رای را در جنوب و کمترین رای را در شمال دارد. عبدالرب رسول سیاف کمترین رای را در شمال و زیاد ترین رای را در غرب دارد، ظاهراً آمار درشت حمایت کنندگان وی در غرب ایتلاف با اسماعیل خان بوده است.

از میان گفتگو شوندگان نزدیک به نیم آنان گفته اند که امنیت چالش شماره یک در برابر رییس جمهور آینده خواهد بود، ۱۷ درصد آنان اقتصاد را چالش شماره یک در برابر رییس جمهور آینده می‌دانند و تنها ۶ درصد معارف را یک چالش عمده گفته اند.

از این میان ۷۷ درصد از برگزاری انتخابات شفاف و عادلانه کمتر نگران هستند. ۲۳ درصد اطمینان کامل دارند که انتخابات شفاف برگزار خواهد شد اما ۵۴ درصد به گونه نسبی در اینباره باورمند هستند.

۹۶درصد گفته اند که انتخاب رهبر آینده برای شان با اهمیت است. ۸۹ درصد گفته اند به کسانی که پیشینه فساد دارند رای نمی دهند.

درحالی که ۷۸ درصد گفته اند به کسانی که ناقض حقوق بشر هستند رای نمی دهند. ۸۶ درصد گفته اند که برگزاری انتخابات کار اسلامی است در حالی‌که ۲ در صد گفته اند که برگزاری انتخابات کارغیر اسلامی است.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.