سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری خود، آغاز سال 2014 را به فال نیک گرفت و اذعان داشت این سال برای مردم و ملت افغانستان، سالی پر از برکت و منفعت و فرصت خواهد بود.
محترم جانان موسی زی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: براساس نظر سنجی های صورت گرفته سال آینده، سالی مثبت و پر از امید خواهد بود زیرا ما به سوی یک امتحان تاریخی و تثبیت و تحکیم ثبات سیاسی افغانستان پیش می رویم که قطعا این موضوع با تدویر تدویر انتخابات ریاست جمهوری و شورا های ولایتی در آغاز بهار محقق می گردد.
وی افزود: سال آینده برای افغانستان یک سال تحکیم و تثبیت دست آورد های تاریخی و تحول روابط و همکاری های افغانستان با جامعه جهانی خواهد بود که نشانگر تثبیت نظام دموکراتیک جوان افغانستان می باشد.
به گفته جناب موسی زی، وزارت خارجه امیدوار است که سال آینده میلادی که تنها دو روز تا آغاز آن باقی مانده، سال تطبیق موافقتنامه های استراتیژیک منعقد شده میان افغانستان و متحدین بین المللی اش باشد و همچنین دستیابی به اهداف پروسه صلح.
محترم موسی زی در ادامه یادآور شد: یکی از اولویت های وزارت خارجه در سال 2013 میلادی، تحکیم و گسترش روابط با کشورهای منطقه و جهان بود که تلاش های فراوانی برای اعتماد سازی در بخش های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی میان کشورهای همسایه و منطقه و همچنین گسترش روابط ترانزیتی و تلاش برای رهایی رهبران طالبان از زندان های پاکستان صورت گرفت.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین گزارش اخیر سازمان استخباراتی امریکا مبنی بر پس رفت افغانستان تا سال 2017 را ، دور از واقعیت خواند و تاکید نمود که این گزارش و ارزیابی مانند ارزیابی های گذشته می تواند بیانگر واقعیت های عینی جامعه افغانستان باشد.
چندی پیش سازمان استخباراتی امریکا در ارزیابی که در رسانه ها نشر شد؛ وضعیت سیاسی، امنیتی و اقتصادی افغانستان بعد از سال ۲۰۱۴ را نگران کننده خواند و مدعی شد اگر افغانستان توافقنامه امنیتی را با امریکا امضا نکند، به سوی هرج و مرج می رود و دستاوردهای سالهای اخیر را نیز از دست می دهد.
به هر حال ما نیز مانند جناب سخنگو امیدوار هستیم که سال آینده سال مثبت، پرامید و سراسر منفعت باشد ولی بسیار خوب بود که ایشان می گفت این نظرسنجی در کجا و به چه صورت انجام گرفته است؟ چرا که تنها فقط نام روزها و ماه ها است که تغییر می کند و هیچ تغییر محسوسی در زندگی مردم حاصل نشده است.
اگر منظور ایشان اشتیاق مردم برای انتخابات ریاست جمهوری می باشد، بدین جهت است که از بلاتکلیفی خارج شوند و بدانند که باید چه کار بکنند نه امید به بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی و حتی بازسازی کشور.
از طرفی کاش محترم جانان موسی زی به نمونه هایی از پیشرفت در زمینه صلح هم اشاره می کرد تا مردم بهتر می دانستند که این همه هزینه شورای عالی صلح بی نتیجه نمانده است!!!
اما این نکته جناب موسی زی که آمارها و نظرسنجی های آمریکاییها غیر قابل قبول و برخلاف واقعیتهای موجود است، قابل تامل می باشد و عین واقعیت است که برخی آمارهایی را که دولت آمریکا و البته بعضا دولت کابل ارایه می کند با اهداف خاص نشر می یابد و حقیقت چیز دیگری است.