«صدیق الله توحیدی»، رئیس اداره حمایت از رسانههای آزاد افغانستان در سمینار «نقش رسانهها در تغییرات اجتماعی» افغانستان با اشاره به مشکلات خبرنگاران افغان اظهار داشت که ناامنی و عدم دسترسی به اطلاعات از بزرگترین مشکلات و چالشهای خبرنگاران افغان است که از عدم تصویب قانون رسانهها در پارلمان این کشور ناشی میشود.
قانون رسانههای افغانستان تاکنون از سوی پارلمان افغانستان تصویب نشده که اعتراض بسیاری از خبرنگاران و نهادهای مدنی را بدنبال داشته است.
چندی قبل نیز اداره حمایت از رسانههای آزاد افغانستان با جمعی از نهادهای مدنی این کشور در برابر پارلمان افغانستان با تجمع و اعتراض خواستار تصویب قانون رسانهها شدند.
توحیدی در مراسم ادامه تصریح کرد: حقوق خبرنگاران در رسانههای این کشور رعایت نمیشود همچنین از امنیت کافی برخوردار نیستند و در عین حال هر زمان که صاحبان رسانهها بخواهند، آنها را اخراج میکنند به همین سبب خبرنگاران افغان با خودسانسوری قادر به نشر حقایق نیستند.
رئیس اداره «نی» از دولت افغانستان خواست تا با توجه جدی به مشکلات خبرنگاران از پارلمان این کشور بخواهد که قانون رسانهها را به تصویب برساند.
با این حال، «زلمی رسول»، نامزد ریاست جمهوری آینده افغانستان نیز در این سمینار به نقش رسانهها در افغانستان اشاره کرد و گفت که هیچ ابزاری نمیتواند جایگاه رسانهها برای اطلاع رسانی را پر کند.
رسول از رسانههای افغانستان خواست تادر راستای منافع ملی این کشور گام بردارند و برای منافع کشورهای خارجی، منافع افغانستان را زیر سوال نبرند.
به باور وی، با آنکه برخی از چالشها برای رسانهها و خبرنگاران در افغانستان وجود دارد اما توانسته در 12 سال گذشته رشد قابل ملاحظهای داشته است.
این در حالی است که تعدادی از اساتید دانشگاه کابل نیز از استقلال رسانهها در افغانستان ابراز نگرانی کردهاند.
«نور الدین علوی»، استاد دانشگاه کابل که نیز در این سمینار اظهار داشت: برخی از رسانههای افغانستان استقلال فنی، سیاسی و اقتصادی ندارند و به کشورهای بزرگ و قدرتمند وابسته هستند در نتیجه منافع ملی افغانستان را فدای منافع شخصی خود کرده و ارزشهای اجتماعی را نیز پایمال میکنند.
به باور وی، رسانههای افغانستان بایستی وظایف اصلی خود را انجام داده و در راستای اطلاع رسانی برای مردم تلاش کنند.