به گزارش "این پایگاه"، حضور امریکا و ناتو در افغانستان نه تنها موجب دلگرمی پاکستانی هاست، بلکه اقتصاد پاکستان هم از حضور آنها در افغانستان سود زیادی می برد. در صورت عقب نشینی امریکا از افغانستان، نه تنها اقتصاد پاکستان تهدید می شود، بلکه از لحاظ اجتماعی نیز شدیداً ضربه می خورد، موج سنگینی از مهاجرین در صورت بروز جنگ داخلی به سمت مرزهای پاکستان سرازیر خواهند شد. در حال حاضر بنادر و مسیرهای زمینی پاکستان به لطف رفت و آمد کانتینرهای ناتو بسیار فعال هستند اما قطع این فرایند ضربه بدی به اقتصاد این کشور خواهد زد.
باتوجه به بلاتکلیفی که در افغانستان حاکم است، پاکستان دو آینده بیشتر در ذهن خود ندارد، یا ادامه حضور نیروهای امریکایی و تلاش برای ایجاد ثبات در افغانستان و یا اینکه خروج کامل نیروهای غربی، که این حالت ریسک بسیار بالایی برای پاکستانی ها دارد و تمام تلاش خود را می کنند که این اتفاق رخ ندهد.
کارشناسان امنیتی پاکستانی اعتقاد دارند یک تحرک بسیار کوچک در افغانستان، تاثیر بسیار زیادی در مناطق قبایلی پاکستان دارد و دستگاه امنیتی زخم خورده پاکستان هم توان مقابله با این بی ثباتی را نخواهد داشت، به همین دلیل، رهبران مذهبی و سیاسی پاکستان اخیراً شدیداً در فرایند تقویت مذاکرات صلح فعالیت داشته اند.
تعاملات اخیر مقامات پاکستانی با ریاض، بر روی این محور متمرکز بوده و می توان گفت کرزی نیز به خوبی از این فرصت آگاه است و تا این زمان توانسته امضا توافقنامه امنیتی را تمدید کند.
لازم به ذکر است که مقامات امریکایی نیز حساب زیادی بر روی پاکستانی ها باز کرده اند تا بتوانند فرایند مذاکرات صلح را به یک نتیجه منطقی برسانند، اما دستانی در این فرایند وجود دارد که در حقیقت به دنبال این ثبات و آرامش نیستند.