آمریکا بدون امضای پیام امنیتی هم می‏تواند در افغانستان بماند

مشاور حقوقی سابق ارتش آمریکا در افغانستان گفت که حتی اگر افغانستان قرارداد امنیتی با آمریکا را امضا نکند، آمریکایی‏ها می‌توانند بر اساس قوانین حتی پس از سال ۲۰۱۴ نیز در افغانستان بمانند.

مشاور ارشد حقوقی سابق یگان های نظامی آمریکا در افغانستان گفت که حتی اگر آمریکا با کابل قرارداد دوجانبه امنیت را نبندد آمریکایی ها می‌توانند بر پایه قانونی در افغانستان حتی پس از سال 2014 بمانند.
به گزارش خبرگزاری پیام آفتاب و به نقل از صدای روسیه، «ساموئل سیوپرویل» گفت که در حال حاضر 33600 نفر پرسنل نظامی آمریکا در آن کشور مستقر است. اقامت آن‌ها مطابق توافقنامه ای درباره وضع یگان های نظامی در خارج، منعقده با کابل، بزودی پس از اعمال تروریستی در آمریکا در 11 سپتامبر 2001 صورت می گیرد. تا موقعی که یکی از طرفین، آن سند را ملغی اعلام نکند، این قرارداد بی مدت معتبر است.
همچنین درباره قرارداد امنیتی باید گفت که این سند وضع، تعداد و محل های استقرار پرسنل نظامی آمریکا را تعیین خواهد کرد، که می‌توانند در افغانستان حداقل تا ده سال پس از 2014 باقی بمانند. رئیس جمهور کرزی که تا کنون از امضای قرارداد امنیتی خودداری کرده است، امضای آن را به جانشین خود سپرده که در انتخابات ریاست جمهوری معلوم خواهد شد.
حال این سوال مطرح می شود که آمریکایی‏ها که موافقتنامه ای برای اقامت نیروهای نظامی خود در افغانستان دارند، برای چه به یک سند دیگر نیازمند هستند؟ «نیکیتا مندکوویچ» کارشناس مرکز مطالعه افغانستان معاصر در مسکو در این باره چنین گفت: «نیروهای بین‌المللی در افغانستان در چارچوب مجوز سازمان ملل متحد عمل می‌کنند و هر طوری شده وظایفی انجام می‌دهند که به منافع آمریکا در منطقه ربط مستقیمی ندارند. از سوی دیگر آمریکا می‌تواند علاقمند استقرار رادارهای سامانه پدافند هوایی خود در افغانستان باشد. و اگر توافق دو‌جانبه با افغانستان را ببندد این کار امکان‌پذیر است، لیکن انجام این کار در قالب توافقات موجود تنظیم کننده اقامت نیرو های بین‌المللی بسیار دشوار است.»
این کارشناس روس افزود که منطق حامد کرزی نیز مفهوم است، او گفت: «کرزی با در نظر داشت روحیات ضد آمریکایی در کشور خود امضای چنین توافقاتی در آستانه انتخابات را محال می‌داند زیرا این کار موجب پیدایش نفرت بی نهایت شدید به نامزدهایی خواهد شد که کرزی از آن‌ها حمایت می کند.»
به گفته «دمیتری ورخوتورف» کارشناس پورتال «افغانستان دات رو» دیگر کشورهای شرکت کننده در عملیات کنونی نظامی نیز طرح های آتی خود در افغانستان را در وابستگی به این قرار داد می دانند. او گفت: «فرماندهی ناتو هم اینک موضع خود را اعلام کرده و امضای آن قرارداد را می طلبد. یک نوع بن‏بستی پدید آمده است. همه چیز به دور قرارداد افغانی- آمریکایی می چرخد.»
کاخ سفید هر روز به کابل تلقین می‌کند که بدون این سند کمک رسانی آمریکا به افغانستان در سال 2015 قطع خواهد شد. با این حال پیشبینی کردن سیاست آتی کابل عملاً غیر ممکن است. بسیاری چیزها به برنده انتخابات بستگی دارد لیکن در کارزار کنونی نامزد برتر آشکاری دیده نمی‌شود و برگزاری دور دوم انتخابات امکان‌پذیر است که به معنای نبود رئیس جمهور در آن کشور تا فصل پاییز است و اگر رهبر جدید لجاجت بخرج دهد آمریکا برای تصمیم گیری وقت زیادی نخواهد داشت. در پنتاگون می‌گویند که وقت مطلق برای تصمیم گیری در باره خروج - ماه سپتامبر است.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.