غیر قانونی بودن پروازهای شناسایی آمریکا در حریم هوایی سوریه بدون اجازه دمشق

یک پایگاه خبری سوری تاکید کرد که اگر جنگنده‌های آمریکا بدون اجازه دمشق به پرواز شناسایی مبادرت ورزند، از حقوق بین المللی تجاوز کرده‌اند.

 پایگاه خبری «اس. ان. اس» در تحلیل اقدامات آمریکا در خاک سوریه به بهانه مبارزه با گروهک تکفیری داعش نوشت: رسانه‌ها خبرهایی را درباره تصمیم آمریکا مبنی بر انجام پروازهای شناسایی در حریم هوایی سوریه و بدون هماهنگی با دولت این کشور نقل کرده‌اند. این در حالی است «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در واکنش به احتمال انجام این کار از سوی واشنگتن تاکید کرد که این اقدام آمریکا نقض آشکار قطعنامه 2170 و منشور بین الملل است.

به گزارش این پایگاه، کشوری که حریم هوایی‌اش نقض شده است می‌تواند به همه ابزارهای موجود متوسل شود. ولی در تعامل بین المللی میان نقض حریم هوایی توسط یک هواپیمای غیرنظامی بیگانه با جنگنده‌های نظامی بیگانه تفاوت وجود دارد. قاعده کلی در حقوق بین الملل هوایی حکم می‌کند که نمی‌توان در قبال هواپیمای غیر نظامی متخلف به زو متوسل شد یا آن را سرنگون کرد. اما طبق همین قاعده، جنگنده‌های نظامی خارجی بدون اعلام قبلی نمی‌تواند حریم هوایی یک کشور را نقض کند.

اس ان اس افزود: در صورت وقوع این مسئله (نقض حریم هوایی توسط جنگنده خارجی)، 4 گزینه پیش روی کشوری قرار داد که حریم هوایی‌اش نقض شده است1- نادیده گرفتن جنگنده متجاوز 2- انجام اقدامات اداری و قضایی (در صورت فرود آمدن جنگنده متخلف در خاک کشوری که حریمش نقض شده است) 3- مجبور کردن جنگنده برای ترک کردن حریم هوایی این کشور (با تعقیب و تیراندازی به سوی آن) 4- سرنگون کردن جنگنده در هوا

این پایگاه ادامه داد: در نتیجه دولت سوریه در صورت تجاوز آمریکا به حریم هوایی‌اش، بدون اینکه از حقوق بین الملل و منشورهای بین المللی تخلف کند، همه گزینه‌های فوق را پیش رو دارد. سوریه این قاعده را سال 1980 علیه یک جنگنده بدون سرنشین رژیم صهیونیستی پیاده کرد. این جنگنده قصد داشت از خاک سوریه جاسوسی کند که نیروی هوایی این کشور جنگنده را سرنگون کردند.

به گزارش این پایگاه، یک سوال مطرح می‌شود که آیا آمریکا و شرکای غربی خود به منشورهای بین الملل و قطعنامه 2170 پایبند خواهند بود یا اینکه آن را نقض خواهند کرد؟ در صورتی که این کار صورت گیرد، جامعه بین الملل چه تدابیری در اختیار دارد که این کشورها را مجبور کند تا به این معاهدات پایبند ابشند؟

اس ان اس تاکید کرد که صورت جلسات نشست‌های سازمان‌های بین الملل از جمله نشست سازمان هواپیمایی، هیچ گاه نتوانسته است تدابیری را در این زمینه اتخاذ کند؛ چرا که کمی پیشتر سازمان‌های بین الملل پیشنهاهایی را درباره مجازات کشورهای متخطی مطرح کرده بودند ولی مشخص شد که این مسئله در حیطه اختیارات این سازمان‌ها نیست و فقط شورای امنیت می تواند مجازات‌هایی را برای کشورهای متخلف در نظر بگیرد. این در حالی است که حق وتویی که به پنج کشور اعطا شده است در بسیاری از موارد، مانع از مجازات کشورهای متخلف می‌شوند.

این پایگاه افزود: پرونده شورای امنیت، آمریکا، انگلیس و فرانسه سرشار از موارد نقض منشور سازمان ملل و عدم احترام به قاعد حقوق بین الملل است. وضعیت لیبی، عراق، بوسنی و هرزگوین، افغانستان و سومالی نشان می‌دهد که چگونه از قطعنامه‌های شورای امنیت با عنوان دخالت‌های بشردوستانه سوء استفاده شده است.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.