دیلی‌بیست: داعش میلیون‌ها دلار از قاچاق نفت به ترکیه درآمد کسب می‌کند

نشریه «دیلی‌بیست» با اشاره به قاچاق گسترده سوخت توسط گروه تروریستی «داعش» به ترکیه، نوشته است که به نظر می‌رسد آنکارا تمایلی برای مقابله با این گروه ندارد.

 نشریه «دیلی‌بیست» روز دوشنبه با انتشار گزارشی در مورد درآمد سرسام‌آور گروه تروریستی «داعش» از قاچاق سوخت به ترکیه، در اراده آنکارا برای مقابله با این گروه ابراز تردید کرده است.

در این گزارش آمده است: «دولت «رجب طیب اردوغان» نخست‌وزیر سابق و رئیس‌جمهور کنونی ترکیه از مدت‌ها قبل حمایت‌های گسترده‌ای از شورشیان مخالف «بشار اسد» کرده و بسیاری از نیروهای داوطلب خارجی از مرز این کشور به این گروه‌ها پیوسته‌اند. با این حال، در داخل ترکیه و همچنین میان اعضای ناتو نگرانی فزاینده‌ای وجود دارد مبنی بر اینکه با وجود آنکه «داعش» تا حد زیادی بر مخالفان مسلح سوریه تسلط پیدا کرده و خلافتی اعلام کرده است که هیچ مرزی نمی‌شناسد، اما اردوغان در تغییر راهبردهای خود کند عمل می‌کند.»

دیلی‌بیست با اشاره به اینکه مسئله قاچاق سوخت به ترکیه در اسناد رسمی این کشور نیز اعلام شده است، نوشته است: «نبود تمهیدات موثر برای توقف قاچاق سوخت موجب شده تا برخی تحلیلگران به تعهد آنکارا برای رویارویی با نیروهای افراط‌گرا در مرزهای جنوبی، شک کنند. به گفته آن‌ها مسئله گروگان‌ها شاید یکی از دلایل باشد، اما احتمالا دلایل دیگری وجود دارد.»

«جلال‌الدین یاووز» تحلیلگر سیاسی و افسر سابق ارتش ترکیه با بیان اینکه این کشور از احتمال حمله گروه‌های تروریستی نگران است و این امر یکی از دلایل عدم برخورد با قاچاق سوخت است، می‌گوید آنکارا می‌توانست دستکم با افزایش نیروهای خود در مرز سوریه، اقدامات بیشتری برای مقابله با انتقال غیرقانونی سوخت انجام دهد.

بنا بر اعلام دولت ترکیه، نیروهای مرزبانی این کشور طی دو هفته 15 تن سوخت و لوله‌های انتقال مواد سوختی به طول 2.8 کیلومتر را ضبط کرده‌اند، اما گفته می‌شود این تنها بخشی از حجم عظیم سوختی است که به ترکیه قاچاق می‌شود. «محمود تنال» نماینده حزب مخالف در پارلمان ترکیه می‌گوید از مقامات این کشور در مورد گزارش‌های منتشر شده مبنی بر قاچاق روزانه 4000 تن سوخت به ترکیه و درآمد 15 میلیون دلاری روزانه تروریست‌ها از این طریق، توضیح خواسته، اما تاکنون پاسخی دریافت نکرده است.

به نوشته دیلی‌بیست بنزین و سوخت داعش از رقه با کامیون به مرز ترکیه منتقل شده و از آنجا از طریق لوله‌کشی‌های صورت‌گرفته یا به صورت دستی به داخل ترکیه قاچاق می‌شود. بنا بر این گزارش، لوله‌کشی برای انتقال سوخت در مناطق مرزی، نه در تاریکی شب، بلکه در روز روشن و به واسطه حضور واسطه‌های ترک در مناطق مرزی، صورت می‌گیرد. قیمت ارزان این سوخت هم موجب شده تا خریداران زیادی برای آن وجود داشته باشد.

تنال می‌گوید ادامه قاچاق سوخت و عدم اقدام موثر برای مقابله با آن، نشان می‌دهد که دولت ترکیه از داعش حمایت می‌کند. وی می‌افزاید: «با آن‌ها همکاری می‌شود. اگر همکاری‌ای نبود، چطور امکان داشت که چنین قاچاقی، نادیده گرفته شود؟»

هرچند دولت ترکیه همکاری با داعش را رد کرده، اما به گفته تنال تاکنون از تروریستی خواندن این گروه خودداری کرده است. منتقدان اردوغان می‌گویند، سیاست‌های «درهای باز» ترکیه که به بهانه اسکان آوارگان سوری در دستور کار قرار گرفته، موجب شده تا تروریست‌ها به سادگی از خاک ترکیه برای محلی جهت جذب نیروهای جدید و انتقال سلاح به سوریه و پس از آن عراق استفاده کنند.

اخیرا گزارشی به رسانه‌ها درز کرد که نشان می‌داد حدود 100 عضو داعش به راحتی به شهر «ریحانلی» ترکیه رفته و مدتی در یک هتل اقامت داشته‌اند. تنال می‌گوید اعضای داعش در بیمارستان‌های دولتی ترکیه، مداوا و درمان شده‌اند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.