برگزاری چهارمین کنفرانس بین المللی طب در کابل

چهارمین کنفرانس بین المللی طبی به منظور تحکیم و تقویت خدمات صحی و آکادمیک در کشور از سوی موسسه طبی فرانسه برای اطفال که به همکاری وزارت صحت عامه در کابل برگزار گردیده بود، خاتمه یافت.

این کنفرانس دو روزه که با اشتراک رهبری وزارت صحت عامه، مهمانان خارجی و شمار زیادی از متخصصان صحی افغانستانی تدویر یافته بود، از طریق ویدیو کنفرانس با اساتید دانشگاه های آغاخان در شهر کراچی پاکستان به طور کامل و با متخصصان طبی از کشورهای فرانسه، کانادا و آلمان در صورت نیاز وصل گردیده بود که با اشتراک کنندگان کنفرانس به تبادل تجارب و آموخته های علمی می پرداختند.

داکتر ثریا دلیل سرپرست وزارت صحت عامه، تدویر این کنفرانس را در راستای کسب تجارب کشورهای بیرونی برای رسیدگی به واقعات صحی در کشور مهم خواند و گفت که همکاری نزدیک و مشارکت بین وزارت صحت عامه و موسسه طبی فرانسه برای اطفال می تواند ارتباط طبابت افغانستان را با پاکستان (دانشگاه آغاخان در کراچی) و حتی کشور های آسیای میانه تامین نماید.

داکتر دلیل، استفاده دوام دار از ارقام و شواهد علمی را در همه سطوح عرضه خدمات صحی به شمول شفاخانه ها برای بهبود وضعیت صحی مردم مفید و موثر دانست و خواست تا این شیوه به یک فرهنگ تبدیل و نهادینه گردد.

وی همچنان افزود: تدویر همچو کنفرانس ها برای ارتقای ظرفیت و تبادل تجارب متخصصان داخلی کمک کننده بوده و می تواند با ایجاد مشکلات زمینه جستجو، پژوهش و به روز سازی دانش مسلکی شان را مساعد سازد.

در این کنفرانس داکتر وسیم جعفری یکی از متخصصان دانشگاه های آغاخان در کراچی از طریق ویدیو کنفرانس به گونه زنده در مورد ارزش و اهمیت تعلیم دوامدار طبی، نحوه برخورد با واقعات صحی، اهمیت استفاده از ارقام در امر بهبود خدمات صحی صحبت نموده، اندوخته ها و تجارب علمی خویش را در این راستا با متخصصان افغانستان شریک ساخت.

همچنان در این کنفرانس شماری دیگر از اشتراک کنندگان به نوبه، اندوخته ها و تجارب علمی شان را مطرح نموده و نتایج کاری و پژوهش های علمی خویش را در بخش طبابت از ولایات بدخشان تا هلمند در این کنفرانس منعکس نمودند. به همینگونه نتایج علمی و کاری تعدادی از شفاخانه های کابل مانند شفاخانه وزیر اکبرخان، صحت طفل اندراگاندی، رابعه بلخی و کیور نیز مطرح گردید.

کشور در دهه گذشته، شاهد پیشرفت های در کاهش مرگ و میر اطفال بوده است که این کاهش از سبب توسعه برنامه های واکسین، بهترشدن برنامه های وقایوی، بهبود وضعیت تغذیه، افزایش دسترسی به آب صحی، بهبودخدمات صحی و بلاخره از سبب فاکتورهای غیر مستقیم که بالای صحت تاثیر گذار است، به شمول انکشاف زیربناها، بهبود راه های مواصلاتی، توسعه ارتباطات تکنولوژِی، بلند رفتن عواید و بهترشدن وضعیت اقتصادی کشور، مهیا شده است و در آینده نیاز است تا برای کاهش بیشتر مرگ و میر اطفال توجه مزید به صحت نوزادان معطوف گردد.

وزارت صحت عامه در دو سال گذشته یکی از ریفورم های مهم را در بخش مدیریت شفاخانه ها تطبیق نموده است که شامل تفویض صلاحیت های تدارکاتی و مدیریت منابع بشری می باشد و نیز این وزارت در بخش مسلک گرایی کارهایی را انجام داده است. رهنمودهایی در این زمینه انکشاف یافته و تلاش صورت گرفته تا مسلک گرایی در داخل سیستم به صورت مستمر و دوامدار نهادینه شود.

موسسه طبی فرانسه برای اطفال توسط دانشگاه آغاخان تمویل می گردد که در سال 2006 طی یک مشارکت عام المنفعه بین حکومت افغانستان و شبکه انکشافی آغاخان به میان آمد. این موسسه از سال 2011 بدین سو به منظور تسهیل تبادله افکار و دانش مسلکی میان جامعه طبی افغانستان و کشورهای بیرونی تا اکنون چهار کنفرانس بین المللی طبی را برگزار نموده است. طی هشت سال اخیر این موسسه روش های پیشرفته ای را در عرصه مراقبت های اطفال مانند: جراحی قلب، جراحی ستون فقرات، جراحی های لاپراسکوپی برای اطفال را معرفی نموده است. همچنان این شفاخانه مرکز فعالیت طبابت از راه دور بوده که خدمات صحی طبابت از راه دور را برای شفاخانه های بامیان و فیض آباد بدخشان نیز فراهم می سازد.

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.