از روز جهانی صحت در کابل تجلیل شد

روز جهانی صحت در کابل تحت شعار از مزرعه تا ظرف غذا، مواد غذایی خود را مصون سازید، تجلیل گردید.

این شعار بیانگر مشکلات و فرصت های مربوط به مصونیت غذا می باشد. اطلاعات جدید سازمان صحی جهان در مورد اضرار ناشی از مواد غذایی غیر مصون به حیث یک تهدید جهانی مطرح شده است و برای مقابله با آن نیاز است تا همسویی و هماهنگی میان اداره ها و حکومت ها او اقدام های فرامرزی در تمام زنجیره تامین مواد غذایی اتخاذ گردد.

مواد غذایی غیر مصون در بیشتر از 200 نوع امراض نقش داشته که شامل امراض ساری، مانند کولرا و سایر امراض اسهالی و امراض غیر ساری مانند انواع ویروس های سرطانی می باشد. نمونه های از مواد غذایی غیر مصون مشتمل بر غذاهای نیمه خام از منبع گوشت حیوانات، میوه ها و سبزیجات و محصولات غذایی مسموم شده از حیوانات زیر دریایی می باشد.

فیروز الدین فیروز وزیر صحت عامه جمهوری اسلامی افغانستان گفت که یک افزایش ثابت در تعدادی از مشکلات صحی ناشی از مواد غذایی ناسالم وجود دارد. عدم حمایت مالی در این بخش، یک مشکل بزرگ برای صحت و تغذیه مردم افغانستان به شمار می رود. ما در جستجوی حمایت شرکای ملی و بین المللی خود برای تقویت همکاری در پیوند به بهبود مصونیت مواد غذایی هستیم.

قانون مواد غذایی جدید برای افغانستان در وزارت عدلیه تحت کار است تا با تنفیذ آن در تقویت مصونیت مواد غذایی و انکشاف رهنمودهای حفظ الصحه و مقررات ممد واقع گردد. سازمان صحی جهان وزارت صحت عامه را در ایجاد اداره دوا و غذا برای افغانستان حمایت می نماید تا هدف عملیاتی اداره دوا و غذا را در سال های آینده داشته باشد.

در پیام داکتر ریچارت پیپر کورن نماینده سازمان صحی جهان برای افغانستان که در این مجلس قرایت گردید گفته شده است که مصونیت غذایی یک مساله بنیادی در صحت و سلامتی هر فرد می باشد. برای مصون سازی غذا، ما به تقویت همکاری های چند بخش مانند صحت عامه، دامپروری، زراعت، تجارت و بخش های دیگر نیاز داریم تا ارتباط بهتر و اقدام مشترک در تامین مصونیت غذا به میان آید. اصلاح سیستم مصونیت مواد غذایی و اجرای قوانین مواد غذایی باید جایگاه خاص در اجندای کاری صحت عامه داشته باشد.

مردم نقش مهمی را در ترویج فرهنگ مصونیت مواد غذایی، به شمول حفظه الصحه مواد غذایی و یادگیری چگونگی پخت غذاهای خاص (مانند مرغ خام) که به صحت مضر است و خواندن علامت مواد خوراکی هنگام خرید و تهیه غذا، ایفا می نماید. برای مصون تر سازی غذا، سازمان صحی جهان، پنج اصل را توضیح نموده است که هر فرد باید آنها را برای جلوگیری از امراض ناشی از مواد غذایی بداند. این پنج اصل شامل: تمیز نگه داشتن، جدا نگه داشتن مواد خوراکی خام و پخته، طبخ غذا به طور کامل، نگه داشتن غذا در حرارت مناسب و استفاده از آب سالم و مواد اولیه می باشد.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.