افغانستان بدون توسعه خطوط آهن و سرک، نمی تواند از موقعیت ترانزیتی اش نفع ببرد

معین وزارت فواید عامه در نخستین نشست آمادگی برای ششمین کنفرانس رکا گفت: افغانستان بدون توسعه خطوط آهن و سرک نمی تواند با کشورهای همسایه وصل شده و از موقعیت ترانزیتی اش نفع ببرد.

نخستین نشست میز مدور به منظور هماهنگی و آمادگی برای ششمین کنفرانس همکاری های اقتصادی منطقه یی برای افغانستان (رکا) در مورد پروژه های خط آهن و سرک، تحت ریاست مشترک عتیق الله عاطفمل معین اداری وزارت امور خارجه و نور گل منگل معین وزارت فواید عامه، قبل از ظهر امروز، در وزارت امور خارجه، تدویر یافت.

در این نشست که به اشتراک معینان و رؤسای وزارت های امور خارجه، فواید عامه، ترانسپورت، تجارت و صنایع، مالیه، شهر سازی و اداره خط آهن افغانستان برگزار شد، ابتدا معین اداری وزارت امور خارجه در مورد اهمیت رکا که یک پروسه مهم همکاری های اقتصادی منطقه یی به رهبری، محوریت و مالکیت افغانستان می باشد، صحبت کرد و گفت: "طوری که مطلع هستید، قرار است ششمین کنفرانس رکا روزهای ۱۲ و ۱۳ سنبله ۱۳۹۴ به اشتراک حدود ۷۰ کشور و سازمان های بین المللی و منطقه یی در کابل برگزار گردد. محمد اشرف غنی رئیس جمهوری اسلامی افغانستان توجه زیادی به همکاری های اقتصادی در سطح منطقه دارد. مشکلات در تطبیق پروژه های خطوط آهن و سرک ها در چارچوب رکا باییست به صورت شفاف، واضح و جدی مطرح و با تمویل کنندگان خارجی نیز مورد بحث قرار گیرند و نیز تفاهمنامه های قبلی باید پیگیری شوند.

آقای عاطفمل خواهان همکاری نزدیک وزارت ها و ادارات ذیدخل در ارائه معلومات دقیق از پیشرفت ها و موانع پروژه های متذکره غرض تهیه گزارش و سایر اسناد برای رکای ۶ گردید.

در ادامه نورگل منگل معین وزارت فواید عامه در مورد پیشرفت ها و مشکلات پروژه های خطوط آهن و سرک های افغانستان معلومات مفصل ارائه کرد و گفت که افغانستان بدون توسعه خطوط آهن و سرک نمی تواند با کشورهای همسایه وصل شده و از موقعیت ترانزیتی اش نفع ببرد. باید فرصت ها را از دست ندهیم، در غیر آن با تحقق مسیرهای کشورهای همسایه، از اهمیت مسیرهای افغانستان کاسته خواهد شد.

آقای جارالله منصوری معین وزارت ترانسپورت نیز خواهان جبران محاط به خشکه بودن افغانستان و خروج از انزوای ترانسپورتی شد و علاوه نمود که اگر ما این پروژه های خطوط آهن و سرک را جدی نگیریم، مارکیت بین المللی منتظر ما نمی شوند. متاسفانه تا هنوز نتوانسته ایم سیستم حمل و نقل بین المللی جاده یی را عملی سازیم. یکی از پرسش های رکای ۶ در همین مورد خواهد بود.

سپس، آقای وحید الله ویسی رئیس همکاری های اقتصادی وزارت امور خارجه در مورد نحوه جمع آوری معلومات در مورد پیشرفت ها و چالش های پروژه های رکای پنج معلومات ارائه کرد و خواستار طرح پروژه های جدید نیز برای رکای ۶ گردید.

شایان ذکر است که کنفرانس همکاری های اقتصادی منطقه یی افغانستان (رکا) در سال ۲۰۰۵ آغاز گردیده و هر دو سال بعد بالترتیب در شهر های دهلی جدید، اسلام آباد، استانبول و دوشنبه برگزار شده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.