به نقل از روزنامه حریت، پس از این اقدام شرکتهای داخلی فعال در حوزه دفاعی برای حضور در پروژههای موشکی وارد عمل شدهاند. در همین راستا براساس طرح اول شرکت دفاعی "آسل سان" و یک شرکت متخصص در امور موشکی به نام "راکت سان" برای توسعه ظرفیتهای ضد موشکی، هوایی و دوربرد وارد میدان میشوند.
یک مقام ارشد وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد: برهیچ کس پنهان نیست که این اقدام نیازمند یک کار تکنولوژیک بسیار پیچیده بوده و ممکن است چندین سال به طول بینجامد.
تصمیم کنار گذاشتن پروژه ساخت سیستم دفاع موشکی با همکاری یک کشور دیگر در حالی اعلام شد که افسران ارشد ترکیه نگرانی خود را از افزایش تهدیدات امنیتی اعلام کردهاند.
همچنین یک مقام نیروی هوایی اعلام کرد: ما فکر میکنیم نیاز ما به ظرفیتهای ضد موشکی دور برد بسیار فوریتر از آن است که توسط یکی از متحدان خود این سیستم به کشور انتقال یابد.
از سوی دیگر، منابع خبری اعلام کردند: ممکن است ترکیه این احتیاج را احساس کند که سیستم دوربرد ضد موشکی خود را خریداری کند که البته این مساله میتواند باعث تجدید رقابت میان رقبای اروپایی و آمریکایی شود.
در سپتامبر 2013 ترکیه یک شرکت چینی را برای این منظور انتخاب کرده بود اما تحت فشار متحدان ناتو، سال گذشته مذاکراتی را همزمان با شرکتهای رقیب اروپایی و آمریکایی انجام داد و در نهایت ماه گذشته این طرح را کنار گذاشت.
در همین راستا یک مقام دولتی با بیان اینکه ممکن است همکاری با چین در زمینه موشکی بار دیگر مطرح شود، گفت: چرا ما نباید در پروژه های خود با چین کار کنیم. ما در گذشته با این کشور در زمینه موشکی همکاری داشتیم و آنها شرکای قابل اعتمادی هستند.