نخست‌وزیر جدید لیبی با خلیفه حفتر به بررسی آینده ارتش و دولت پرداخت

رئیس شورای ریاست دولت توافق ملی در لیبی در شهر مرج با فرمانده کل "ارتش ملی لیبی" دیدار کرد.

به نقل از روزنامه السفیر لبنان، فائز سراج، رئیس شورای ریاست دولت توافق ملی در لیبی با حضور دو معاونش علی قطرانی و فتحی المجبری با خلیفه حفتر، فرمانده کل "ارتش ملی لیبی" دیدار کرد.

در این دیدار همچنین عبد الرزاق الناظوری رئیس ستاد ارتش و صقر جروشی، رئیس ستاد نیروی هوایی لیبی حضور داشتند.

یک منبع نزدیک به شورای ریاست دولت توافق ملی در لیبی اعلام کرد که در این دیدار تلاش‌های جاری برای تشکیل دولت توافق ملی مورد بررسی قرار گرفت.

این منبع افزود، جلسه‌ محرمانه‌ای با حضور نخست وزیر با فرمانده کل ارتش پیش از این نشست برگزار شد و در این نشست اظهاراتی در مورد تشکیل نهاد نظامی و آینده ارتش لیبی و دولت توافق ملی مورد بررسی قرار گرفت.

این منبع افزود، حفتر در این دیدار اصرار داشت که نهاد ارتش ملی در سریع‌ترین زمان ممکن تشکیل شود و کادرهای آن به نحو عالی برای حفظ کشور و توانایی‌های آن جهت فیصله دادن و نهایی کردن جنگ علیه تروریسم آموزش ببینند.

این منبع تاکید کرد، حفتر خواهان این شد که تمامی اختیارات ویژه نهاد نظامی در دست فرمانده کل نیروهای مسلح باشد و هیچ یک از سیاستمداران در آن مداخله نکنند و این نهاد به دور از تنش‌های سیاسی باشد.

حفتر بر اهمیت این امر تاکید کرد که اختیارات به دست رئیس پارلمان باشد و اختیارات در دست نخست وزیر نباشد، همانطور که در هشتمین ماده از توافق سیاسی آمده است.

در همین حال، احمد معیتیق و عبد السلام کاجمان، دو عضو شورای ریاست اعلام کردند که اقدامات شورای ریاست را تحریم کرده‌اند و آنها سفر فائز سراج برای دیدار با خلیفه حفتر در شهر مرج را محکوم کردند.

طبق گفته این منابع، سفر سراج برای دیدار با حفتر، باعث خشم معیتیق و کاجمان شد و آنها به صورت نهایی این تصمیم را گرفتند اما سپس از این تصمیم خود صرف نظر کرده و تصمیم گرفتند تا به صورت موقت این شورا را تحریم کنند تا بدین ترتیب اعتراض خود را نشان دهند.

فتحی باشاغا، عضو پارلمان تحریم کننده اعلام کرد: باید در شورای ریاست دولت توافق ملی لیبی اصلاحاتی صورت بگیرد و ما برای بررسی دولت جدید دست به کار خواهیم شد. در حال حاضر قصد بررسی مجدد شورای ریاست را داریم. بحرانی در داخل شورای ریاست وجود دارد و منصب سراج در حال حاضر در بوته آزمایش قرار دارد.

در همین حال، دولت موقت لیبی مجددا از جامعه بین‌الملل خواست تا فورا ممنوعیت ارسال سلاح به ارتش لیبی را "جهت از بین بردن داعش" لغو کند.

دولت لیبی در بیانیه‌ای اعلام کرد، در صورتی که تشریک مساعی بین‌المللی برای از بین بردن داعش صورت نگیرد و کمکی به ارتشی که با این گروه می‌جنگد، ارائه نشود، خطر داعش همگان را تهدید خواهد کرد.

دولت لیبی همچنین از مردم این کشور خواست تا در یک جبهه بایستند و تفرقه و اختلافات را کنار بگذارند و از ارتش برای از بین بردن داعش حمایت کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.