استقرار نیروهای اطلاعاتی عربستان و امارات متحده عربی در افغانستان

اخیراً اعزام افسران اطلاعاتی کشورهای عربستان و امارات متحده عربی به مناطق مختلف افغانستان، در پوشش سازمان های غیر دولتی (NGO)، تاجر و شخصیت های خیرخواه (اقدامات بشر دوستانه) افزایش قابل توجهی پیدا کرده است.

بر این اساس گفته می شود که این نیروهای اطلاعاتی با توجه به ضعف اقتصادی و نیاز مناطق مختلف روستایی و یا کمتر توسعه یافته در شهرستانها و استانهای مرزی (بخصوص مرزهای غربی و شمالی افغانستان)، در قالب کمک های انسان دوستانه و یا آموزش، به شناسایی نیروهای مستعد (بخصوص جوانان و نوجوانان) می پردازند و با ارائه برخی تسهیلات به آنها، زمینه مناسب برای جذب و استخدام این افراد را در گروه های تکفیری و وهابی، تسهیل می نمایند.
در ادامه گزارش افغان تلکس آمده است گزارش یک نهاد امنیتی افغانستان به وزارت دفاع نشان می دهد که حتی در برخی موارد، نیروهای اطلاعاتی این دو کشور در مناطقی مثل هرات، بدخشان و ننگرهار، اقدام به تحویل پول نقد، آرد، شکر و روغن خوراکی به افراطی ها و برخی فرماندهان تکفیری و وهابی نموده اند.
در گزارش افغان تلکس همچنین به این نکته اشاره شده که بنابر اطلاعات موثق به دست آمده از یک نهاد وابسته به وزارت کشور افغانستان، هم اکنون بیش از ۷۳ سازمان غیر دولتی(NGO) متعلق به عربستان و امارات متحده عربی، شامل ۳۲ موسسه وابسته به نهادهای اطلاعاتی این کشورها، در سراسر افغانستان فعالیت دارند و کانون اصلی اقدامات آنان در استان های هرات، کابل، بلخ، کنر، بدخشان، فاریاب، قندهار و ننگرهار می باشد.
- تاکنون دولت افغانستان نسبت به انتشار این خبر واکنشی نشان نداده است.
- پیش از این نیز اخبار مختلفی در خصوص تلاش های عربستان برای افزایش نفوذ و گسترش افکار وهابیت در افغانستان منتشر شده است. در این راستا سایت رزاق مامون در تاریخ 29/08/94 گزارشی را منتشر کرد مبنی بر اینکه سفیر عربستان در کابل از یک سال پیش تاکنون، تبلیغات شدیدی را بر علیه اهل تشیع و نژاد فارس به راه انداخته است و ضمن اعطای کمک به جریان های فعال ضد ایرانی در داخل افغانستان، شبکه تبلیغات تکفیری منظمی را علیه شیعیان افغانستان، سازماندهی کرده است.
- سفیر عربستان در کابل، با هدف سازماندهی عملیات های فراگیر مخفی بر علیه جمهوری اسلامی ایران، با صرف مبالغ هنگفت و همراهی تعدادی از علمای سنی طرفدار عربستان (که برخی از آنها کرسی های دولتی در اختیار دارند)، در پی اجرای برنامه های عملیات روانی می باشد و در این راستا تلاش شده تا با حمایت از انتصاب برخی افراد مورد نظر خود در پست های مختلف دولت افغانستان، زمینه مناسب برای کنترل برنامه ها و دسترسی به اهداف خود را ایجاد نماید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.