ژنرال راحیل شریف به همین دلیل طی تماس های تلفنی با اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان و عبدالله عبدالله رئیس اجرایی و ژنرال جان کمبل فرمانده نیروهای امریکایی در افغانستان از آنان خواست که در تحقیقات این حمله تروریستی و شناسایی عاملان آن کمک کنند.
البته پرویز ختک سروزیر ایالت خیبر پشتخوا در این زمینه گفته است، کشور هند در حملات تروریستی در پیشاور و همچنین در حمله اخیر به دانشگاه باچاخان دست دارد و از نواز شریف نخست وزیر خواست در این زمینه با دولت هند به طور جدی صحبت کند. اینکه این ادعاهای مقامات نظامی و سیاسی پاکستان چقدر صحت دارد، رادیو پشتو برای پاسخ دادن به آن نظر رضا محمدرضا یکی از روسای حزب پشتو نخوا ملی عوامی و عضو سابق مجلس سنای پاکستان را تلفنی جویا شد که وی در پاسخ گفت، اگر به طور فرض قبول کنیم که حمله به دانشگاه باچاخان از خاک افغانستان و توسط طالبان کنترل شده است در چنین وضعیتی اولاً طالبان پاکستان در مناطق نزدیک مرز با پاکستان مخفی هستند و این مناطق ظاهراً قلمرو افغانستان محسوب می شود، ولی عملا" در کنترل افغانستان نیست. تروریست ها آنجا را پناهگاه خود کرده اند. دوماً این مناطق در داخل خاک افغانستان از حدود چهل سال بدینسو بیشتر در کنترل ارتش پاکستان است، در همین مناطق ارتش پاکستان نخست برای مجاهدین افغان که با ارتش سرخ شوروی سابق در دهه هشتاد میلادی می جنگیدند و طی چهارده سال گذشته برای طالبان مخفی گاه هایی را ساخته اند. رضا محمدرضا اذعان داشت که گرچه ژنرال راحیل شریف فرمانده ارتش پاکستان عزم راسخ برای ریشه کنی تروریسم را دارد، ولی نباید فراموش کرد که در ارتش و سازمان های اطلاعاتی پاکستان بویژه (ISI) هنوز نیز رگه هایی وجود دارد که طالبان را همچنان سرمایه راهبردی خود می دانند و از آنان حمایت می کنند.
عضو سابق مجلس سنای پاکستان با اشاره به اهداف پاکستان از اینگونه اقدامات، افزود، این کشور دنبال بالادستی، نفوذ بیشتر سیاسی در حکومت افغانستان است و می خواهد که کابل تابع سیاست اسلام آباد باشد و نفوذ هند را در افغانستان بر نمی تابد.
بنابراین با استفاده از گروه های تروریستی، دولت افغانستان را تحت فشار قرار می دهد تا به خواسته های پاکستان از قبیل به رسمیت شناختن خط دیوراند، کاهش نفوذ هند در افغانستان و حفظ عمق استراتژیک در این کشور است و اینکه پروسه مذاکرات صلح نتیجه نمی دهد که دلیل آن همین است.
رادیو پشتو درباره ادعای ژنرال راحیل شریف که گفته است حمله به دانشگاه باچاخان در افغانستان طراحی و عملی شده است، نظر اسدالله وحیدی استاد دانشگاه کابل و مدیر مسئول روزنامه سرنوشت چاپ کابل را تلفنی جویا شد.
وحیدی در پاسخ گفت، این اولین بار نیست که پاکستان بعد از هر حمله تروریستی، افغانستان و یا هند را متهم می کند، ولی هر بار هم افرادی که دستگیر شده اند، همگی پاکستانی بودند.
این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد، اگر افغانستان و هند می خواستند حمله ای را در پاکستان طراحی کنند، حتما جهت حمله به ساختمان دولت و ارتش می بود، نه ضد یک دانشگاه، آن هم دانشگاهی بنام باچاخان که در افغانستان و هند از نسبت به پاکستان مورد احترام است، دولت های هند و افغانستان به افکار باچاخان که دوری از جنگ و تشنج است، خیلی ارج می نهد.
به گفته مدیر مسئول روزنامه سرنوشت، هئیت حاکمه (ESTABLISHMENT) پاکستان هیچ گاه به اخطار باچاخان احترام نگذاشته، بلکه همیشه وی را خائن می پنداشت، بنابراین حمله به دانشگاه باچاخان، آن هم در سالروز وفات وی هرگز نمی تواند کار هند و افغانستان باشد، بلکه به گفته وی این حمله از ارگان های افراطی در هیات حاکمه و ارتش پاکستان صورت گرفته است تا یک پیام به پیروان افکار باچاخان که خواهان یکجا شدن پشتونهای افغانستان و پاکستان هستند، داده باشد.
استاد دانشگاه کابل همچنین ضمن اشاره به اجلاس چهارجانبه کشورهای افغانستان، پاکستان، امریکا و چین گفت، این یک نمایش و فریبی بیش نیست.
امریکا و پاکستان تا زمانی که به اهداف خود در افغانستان نرسند به جنگ ادامه می دهند.
امریکا می خواهد جنگ را منطقه ای کند، پاکستان نیز به دنبال به رسمیت شناختن خط دیوراند، حفظ عمق استراتژیک در افغانستان؛ و حمله به دانشگاه باچاخان در حقیقت فرار از پروسه مذاکرات صلح است.